Tuinwerk

Er moet heel wat gebeuren, voordat de planten op ons bord liggen. Dat is een hele ervaring. Tuinieren zorgt voor meer respect voor de natuur.

Via het jaarprogramma kunnen begeleide lessen aangevraagd worden, maar leerkrachten kunnen ook zelfstandig met hun groep aan de slag op de tuin. Een docent van Milieueducatie zorgt voor advies en materialen.

Zelf tuinieren bij de school kan natuurlijk ook. Op deze site vindt u achtergrondinformatie en tips hiervoor.

Tuinieren op zich biedt een uitstekende mogelijkheid om met de natuur in aanraking te komen. Dit is belangrijk omdat de woonomgeving van veel kinderen schijnbaar uit niet-natuurlijke elementen bestaat.
Door te tuinieren kunnen de kinderen een aantal ervaringen opdoen zoals het zaaien en planten van gewassen, het oogsten van deze gewassen, de confrontatie met het weer en de seizoenen, het werken in de aarde en de kennismaking met de dieren die daarin leven.
De activiteiten leveren ook een bijdrage aan de sociale vorming van de kinderen, de ontwikkeling van de motoriek en het oefenen van de zintuigen.Tot stand gekomen met medewerking van de Gemeente Den Haag.