Kinderopvang

Natuur- en milieueducatie biedt projecten, activiteiten en materialen aan voor kinderen in de kinderopvang van 2 - 12 jaar .

Aanbod 2 - 4 jarigen, peuters

Bezoek een Stadsboerderij

Wilt u een bezoek brengen aan de stadsboerderij? Neem contact op met de beheerder van de stadsboerderij in de buurt van uw lokatie.

De Peuterkist

Om uw bezoek aan de stadsboerderij verdieping te geven kunt u ook gebruik maken van de peuterkist kip, koe of geit. In deze peuterkist zitten laadjes met opdrachtjes: wat heb ik op mijn vel? welk geluid maak ik? Zing een liedje over mij en nog veel meer.. Als u een afspraak maakt met de beheerder kunt u aangeven dat u graag gebruik wilt maken van deze kist. De beheerder zet het kistje klaar en u begeleidt zelf de activiteit.

Overige materialen/activiteiten

Onze lesmaterialen zijn nu nog gericht op kinderen vanaf 4 jaar. In de toekomst zullen wij meer aanbod ter beschikking stellen voor de leeftijd vanaf 2 jaar. Mocht u nu een leskist willen lenen die voor kleuters is dan raden wij u aan om de opdrachten zelf aan te passen voor uw doelgroep. Denk hierbij aan de kabouterkist, pannenkoekkist, zintuigenspel in de ontdektuin.

In het voorjaar delen wij Kikkerdril uit, als educatief lesmateriaal. Wilt u dit bestellen?

Heeft u interesse? Stuur een mailtje naar en vermeld in de onderwerpregel: 'Kinderopvang- peuters'.

Aanbod 4 - 12 jarigen, buitenschoolse opvang

Leskisten en lesmaterialen

De buitenschoolse opvang kan gebruik maken van de materialen en de leskisten die we beschikbaar stellen aan het primair onderwijs. Het aanbod voor 4 tot 12-jarigen is te vinden via het jaarprogramma van Natuur- en Milieueducatie. Ons aanbod is zeer divers en varieert van kleine diertjes zoeken en de slootjeskist tot papier maken en 'natuurlijk energie'.
Alle leskisten bevatten een handleiding met informatie over het gebruik van de leskist. Het lenen van het materiaal is kosteloos. De buitenschoolse opvang zorgt zelf voor het ophalen en terugbrengen van de leskist.

Kikkerdril bestellen? Stuur een mailtje naar en vermeld in de onderwerpregel: 'Kinderopvang - bso'.

Meedoen met de Warme Truiendag? Stuur een mailtje naar en vermeld in de onderwerpregel: 'Kinderopvang - bso'.

Stadsboerderijen

Naar de stadsboerderij? Neem contact op met de beheerder van de stadsboerderij in de buurt van de buitenschoolse opvang.

De Heimanshof

  • De Heimanshof is een heempark met bijzondere bomen en planten. Je kunt hier met een groep een wandeling.

Workshops/Trainingen

Workshops/Trainingen
Voor pedagogisch medewerkers van de kinderopvang voor kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen wij een inspiratieworkshop over natuurbeleving organiseren. In deze workshop gaan de pedagogische medewerkers praktisch aan de slag, zodat ze direct op de opvang er mee aan de gang kunnen.

Meer weten? Stuur een mail naar en vermeld in het onderwerp 'Workshop kinderopvang’