Zomerprogramma070

Activiteiten van Zomerprogramma070 voor 6 tot 12 jaar

Tijdens de zomervakantie organiseren Natuur – en Milieuducatie en Archeologie een groot aantal activiteiten voor kinderen van allerlei leeftijden. Deze activiteiten worden aangeboden in het kader van Zomerprogramma070.

Wil je weten wat er allemaal in de natuur te vinden is, of hoe de mensen vroeger touw maakten van planten? Misschien ben je wel een echte waaghals en durf je een krekelburger te eten. Natuur- en Milieueducatie organiseert ook een aantal leuke excursies.
Kortom, er is voor ieder wat wils. Kijk snel in het programma hieronder wat er vandaag te doen is, en kom gezellig meedoen!

Terug naar overzicht activiteiten

Bloemen en zaden papierkunst

Zonder de bij is er geen groente en fruit voor ons. We gaan de bij helpen door een kaart te maken met bloemzaad die de bij lekker vindt. We gaan de bij helpen door een kaart te maken met bloemzaad.

Boogschieten

Je leert hoe je met een handboog moet schieten. Omdat die best groot en zwaar zijn, is deze activiteit voor de iets oudere kinderen.

Slootjessafari

Wij gaan op zoek naar leven in het water. Misschien vangen we met ons netje wel een waterkever, een waterwants, watervlooien of zelfs een vis. Daarna gaan we op onderzoek uit. Wat eten de diertjes die we hebben gevangen?

Vechten als een Romein

Om een echte Romein te worden, ga je je eerst verkleden. Met een tunica, helm, gladius en een schild ga je daarna beginnen aan de training. Net als een echte Romein gaan we het gevecht aan.