Milieueducatie ontdekpakket voor in en om het huis

Lekker leerzaam met kinderen vanuit huis aan de slag. Op deze website staan allemaal activiteiten die kinderen kunnen doen.
Sommige zijn binnen, andere buiten. Ze zijn zo gemaakt dat je met weinig voorbereiding snel kan beginnen. Kijk wat je nodig hebt. Lees de korte beschrijving en dan snel aan het werk.​ Kinderen kunnen met, maar ook vaak zonder begeleiding de activiteit uitvoeren. Dat lees je in de beschrijving.

Hup naar Buiten

Op Hup naar Buiten staan ook allemaal suggesties, waarvan er veel ook thuis gedaan kunnen worden.

Tip van de maand

Botanisch Stoepkrijten

Wat een raar woord voor iets heel simpels. Ga buiten tussen de stenen op zoek naar planten. Bedenk er een mooie naam voor en schrijf die er met stoepkrijt bij. Je kan met het zoekblad ook op zoek naar de echte naam en die erbij schrijven.
zoekbladen stoepplantjes.pdf

4 tot 8 jaar

Hier vind je activiteiten die je met kinderen van 4 tot 8 jaar kan doen. De voorbereiding is kort en daarna snel aan de slag. De activiteiten zijn binnen of buiten, in de directe omgeving van het huis, uit te voeren.

9 tot 12 jaar

Hier vind je activiteiten die je met kinderen van 9 tot 12 jaar kan doen. De voorbereiding is kort en daarna snel aan de slag. De activiteiten zijn binnen of buiten, in de directe omgeving van het huis, uit te voeren.

Alle leeftijden

Hier vind je activiteiten die je met kinderen kan doen. De voorbereiding is kort en daarna snel aan de slag. De activiteiten zijn binnen of buiten, in de directe omgeving van het huis, uit te voeren.

Ideeën van anderen

Ook andere instanties hebben leuke leerzame activiteiten om met kinderen in en rond het huis te doen.