De Spotters: De duinen in en het strand op!

Pilot duin en strandles succesvol afgerond

"Dit is nog beter dan gamen"

Foto's: Sander Foederer

Met Milieueducatie de duinen in en het strand op? Ja zeker! Ook in de duinen en op het strand is er veel te leren over de dieren en de planten die daar leven en hoe je het voor dit stuk natuur kan zorgen.

Zestien groepen

Deze weken zijn zestien groepen 5 en 6 van Haagse basisscholen op strand- en duinexcursie in het Westduinpark. Samen met een gids lopen de leerlingen een route door de duinen en op het strand, waarbij zij onderweg verschillende onderzoeksopdrachten tegenkomen. Speciaal voor het Westduinpark ontwikkelde Milieueducatie Den Haag in samenwerking met Nationaal Park Hollandse Duinen de excursie de Spotters. Het gaat om een pilot waarvan Milieueducatie Den Haag hoopt dat het vervolg krijgt. De meeste kinderen van de groepen tot nu toe blijken nog nooit in de duinen of op het strand in onze eigen stad te zijn geweest.

Beter dan gamen

Zowel leerlingen als leerkrachten waren enthousiast over het programma. Waarbij een leerling op de laatste dag de legendarische reactie gaf: "Dit is nog beter dan gamen." Een groter compliment kan wat ons betreft niet worden gegeven. Wij van Milieueducatie kijken terug op een waanzinnige ervaring met schoolkinderen in dit prachtige stukje natuur dat Den Haag rijk is. 

Meer lezen over de excursie? We staan in het Haags Groen.