Aan het werk met Culturele Diversiteit bij kinderboerderij en NDE centra

Op 16 april organiseerden de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme (NCDR), Vereniging GDO / vSKBN en de afdeling stadsboerderijen en Milieueducatie van de Gemeente Den Haag samen een sessie over het stimuleren van culturele diversiteit bij (vrijwillige) medewerkers in de kinderboerderijen sector en Natuur en Duurzaamheids Educatie Centra.

Locatie: Haagse Lobby/Stadhuis, Den Haag

Bij kinderboerderijen en in de natuur en duurzaamheidseducatie centra draait het op de inzet van mensen, of dat nu betaald of vrijwillig is. Zij vormen met hun passie deze inspirerende plekken voor scholen en bezoekers om natuur en duurzaamheidseducatie te ervaren!

Om ervoor te zorgen dat elke leerling en inwoner deze plekken kan bezoeken, spelen toegankelijkheid en een inclusieve sfeer een rol. Zo voelt iedereen zich aangesproken en welkom om langs te komen. Culturele diversiteit is één van de dimensies waar je dan over na kunt denken. Hoe staat het met het thema culturele diversiteit in beide sectoren bij de (vrijwillige) medewerkers? Als we hier verandering in willen brengen, wat zijn dan belangrijke zaken om aan te werken?

Op deze bijeenkomst ging het gesprek rondom verschillende aspecten van het thema culturele diversiteit.

Doel van deze bijeenkomst was geïnspireerd raken hoe hier verandering in te brengen is, van gedachten wisselen met elkaar en (ervarings)deskundigen.

Voor wie organiseerden we deze bijeenkomst?

  • Medewerkers kinderboerderijen en milieueducatie afdelingen
  • Medewerkers die binnen kinderboerderij en het NDE centrum de werving en selectie verzorgen
  • Vertegenwoordigers van het (MBO) opleidingen die aansluiten bij het werken op kinderboerderijen / NDE centra
  • Mensen uit de sectoren die iets in beweging willen zetten op dit gebied

Belangrijk is de motivatie om mee te praten, te luisteren en de intentie om met opgedane kennis en ervaringen op je eigen (werk)plek iets in beweging te zetten.

Meer informatie over de sprekers en sessie begeleiders. Klik hier

Rabin R. Baldewsingh

Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme.

Aliye Altintas – Çelik

Soshana Kloos

Mellani Sanchit

Sarah Herfort