Vakantiepas

Natuurworkshops Vakantiepas!

Een geelgerande waterkever vangen tijdens de workshop ‘Watermonsters’ of een vossendrol ontdekken tijdens de spoorzoekers-workshop. Een nijlgans spotten door de verrekijker of een kunstwerk maken van gevonden voorwerpen uit de natuur. Deze zomervakantie kun je elke donderdagmiddag een natuur-workshop volgen bij het Veldwerkcentrum in het Zuiderpark. Meld je snel aan, en ontdek de natuur bij jou om de hoek!

Aanmelden

Aanmelden voor de workshops is verplicht en kan hier hier
De activiteiten zijn gratis.

Workshop: Spoorzoekers

Donderdag 23 juli, 14.00 - 15.30 uur
Donderdag 27 augustus, 14.00 - 15.30 uur

Tijdens deze workshop gaan we met onze speurneuzen op zoek naar dierensporen. Welk spoor laat een slak of een eekhoorn achter? Sluipt er ‘s avonds misschien een vos door het bos? Of woont er misschien een uil in die dikke boom? Door het vinden van sporen, op de grond, in een boom of onder takken, kom je erachter welke dieren er wonen. En door een uilenbal uit te pluizen, ontdek je tevens wat de uil een lekker hapje vindt. Aan het eind van deze workshop mag jij je een echte spoorzoeker noemen en weet jij alles over de dieren in het Zuiderpark.

Workshop: Natuur-kunst

Donderdag 30 juli, 14.00 - 15.30 uur
Donderdag 13 augustus, 14.00 - 15.30 uur

Veel kunstenaars halen hun inspiratie uit de natuur. Denk maar aan het zonnebloem schilderij van van Gogh of van Land-art kunstenaar Robert Smithon met takken, stenen en schelpen op het strand. Wat zij kunnen, kunnen jullie ook!
Alleen deze keer niet op schildersdoek of op een stuk braakliggend land zoals ze bij Land-art doen. Wij gaan het op een andere manier aanpakken: De natuur is mooi en interessant. Daar starten we dan ook mee. We verzamelen mooie dingen uit de natuur en maken hier kunstwerkjes van. Word jij de nieuwste “Nature Picasso”?

Workshop: Watermonsters

Donderdag 6 augustus, 14.00 15.30 uur
Donderdag 20 augustus, 14.00 15.30 uur

Nederland Waterland. In Nederland leven we samen met het water. In elke buurt vind je wel een sloot, plas, vijver, beek of rivier. Maar wat weet je eigenlijk van dit water? Kan je er zwemmen of is het water daarvoor te vies? En wat leeft er eigenlijk in de sloot om de hoek? Tijdens deze workshop ga je, als een echte wetenschapper, de waterkwaliteit meten en beoordelen, door allerlei waterproefjes te doen. Ook ga je op slootsafari om te ontdekken wat er allemaal springt, zwemt en schaatst over en in het water.

Waar

De ontdektuin op terrein stadsboerderij De Herweijerhoeve, Anna Polakweg 7, 2533 SW Den Haag

Belangrijke informatie

Je kunt je kind vanaf 13.45 uur brengen bij het Veldwerkcentrum. Zorg dat je er op tijd bent, want we starten precies om 14.00 uur. Vanwege de corona-maatregelen kunnen ouders/ verzorgers niet bij de workshop blijven. Je mag je kind dus om 15.30 uur weer op komen halen.

Er kunnen maar een beperkt aantal deelnemers meedoen aan de workshops. Mocht je dus onverhoopt niet kunnen, laat het dan zo snel mogelijk weten via de mail: of op de dag zelf via telefoonnummer: (070) 3532943.

Er kunnen foto’s worden genomen bij de workshops. Deze worden gemaakt voor promotionele doeleinden. Als u niet wilt dat uw kind op de foto staat, geef dit dan aan middels het aanmeldformulier.