0 tot 4 jarigen

Smakelijke moestuinen

De afgelopen jaren hebben verschillende kinderopvanglocaties meegedaan aan het 3 jarige project Smakelijke moestuinen peuterproef. Dit is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Den Haag, afdeling milieueducatie, GGD, Buurtlab en JLE (Jongleren eten).
De Smakelijke Moestuinen heeft als doel kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bewust te maken van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan 4 jaar.
Ook vanaf maart 2020 zijn er weer 20 kinderopvanglokaties gestart met een Smakelijke moestuin. In totaal hebben er nu ongeveer 75 kinderopvanglokaties een Smakelijke moestuin.
Informatie over de Smakelijke moestuin https://www.smakelijkemoestuinen.nl of stuur een mail naar en vermeld hierbij interesse smakelijke moestuin.

Peuterkist

Op de 10 stadsboerderijen van Gemeente Den Haag kunnen kinderdagverblijven, voorscholen en peuterspeelzalen gebruik maken van een peuterkist op de boerderij.
Tijdens het bezoekje aan de boerderij maken de kinderen kennis met de kip of koe met behulp van de kist. In deze kist zitten laatjes met allerlei opdrachten: Wat voor geluid maak ik? Wat heb ik op mijn vel? Zing een liedje over mij? Kisten over andere dieren, schaap, geit, zijn in ontwikkeling.
Mocht u geïnteresseerd zijn om een bezoek te komen brengen aan de boerderij met een groep peuters en u wilt hierbij graag de peuterkipkist gebruiken dan kunt u contact opnemen met een stadsboerderij bij u in de buurt

Groen Buitenspelen 2-4 jaar

Milieueducatie heeft te leen; kaartjes met kleine opdrachtjes over de natuur in de eigen omgeving. Op ieder kaartje staat een opdrachtje. De meeste spullen om de opdrachtjes uit te voeren zijn buiten aanwezig. De thema’s zijn o.a. bomen/struiken, stenen, planten, spelletjes.
Hieronder kunt u kaartjes buitenspelen downloaden.
kaartjesbuitenspeeldag.pdf

Meer informatie: o.v.v. Groen Buitenspelen