Hup,naar buiten!

Speuren in de stad

Vroeger gingen (de mannen) de bush en de velden in om te speuren naar eten: wild, knollen, kruiden, Men leefde sterk met het seizoen. Je moest ook heel erg op je hoede zijn want er waren ook wilde dieren die jou wel rauw lustte.

Gelukkig zijn de tijden veranderd. Komt ons eten verpakt uit de supermarkt en moet je vooral uitkijken tijdens het oversteken, je insmeren met zonnebrand en op de calorieën letten

Heb je tijd over vandaag?
Ga hup naar buiten. Spreek af met je meester en juf tot hoever jullie mogen speuren? En wanneer moet je weer binnen zijn.

Wat heb je nodig?

• a4 papier
• pen
• Werkblad “ speuren in de stad”
speuren in de stadtekst 9-12 jaar.pdf

Wat moet je doen?

Speuren in de stad:
Ooit wel eens goed naar je omgeving gekeken? Kijk eens of je de volgende dingen kunt vinden. Ga in de stad speuren naar stadse dingen…..
Download het werkblad Speuren in de stad.
Gebruik een lege a4. Teken hier een grove plattegrond van jullie schoolplein en een stukje van de omgeving. Spreek een speurtijd af.
Ga nu op pad. Geef met een nummer aan op je plattegrond waar je wat gevonden hebt.
Heb je GPS op je telefoon? Noteer dan de Coördinaten. Kom dan terug in de klas en bespreek met elkaar de plattegronden. Hebben jullie alles kunnen vinden? Is het moeilijk om alles voor een ander goed aan te geven?

TIP! Vervolg activiteit. Maak eventueel nu een eigen speurkaart met of zonder GPS codes! Stuur andere op pad met jou aanwijzingen. Verzin leuke nieuwe stadse dingen.