Techniek Onderwijs 2019-2020

Welkom

Milieueducatie voorziet Den Haag van een uitgebreid aanbod van NME activiteiten waarbij duurzaamheid, natuur en milieu centraal staan.

Milieueducatie speelt daarnaast binnen het onderwijs graag een verbindende rol. In het kader van het Techniekpact 2020 heeft Milieueducatie Den Haag de catalogus techniekonderwijs opgenomen met activiteiten van externe organisaties en Milieueducatie Den Haag op het gebied van techniekonderwijs in Den Haag en omgeving. Het externe aanbod valt buiten het reguliere jaarprogramma van Milieueducatie.

Aan de slag met techniekonderwijs?

Wilt u zelf aan de slag met techniekonderwijs en zoekt hierbij ondersteuning? Bezoek dan onze pagina Techniek in Den Haag voor meer aanvullende informatie over trainingen, subsidies, maakplekken en W&T.

Voor meer informatie over het aanbod kunt u contact opnemen met Milieueducatie Den Haag ().

Wetenschapsknooppunt Zuid-Holland

Kijken als een kunstenaar Tip!

Gebaseerd op het boek 'How to be an explorer of the world'. Lesboekje waarin je in 3 lessen samen met je leerlingen in de onderbouw op ontdekkingstocht gaat en leert kijken als een echte kunstenaar.
(gericht op groep 1-4)

Periode: van augustus t/m juli
Maakotheek

Maaklab VO Tip!

Met een Maak-lab op school bieden we de kans om de maker in de leerlingen te ontdekken. Ze leren concepten te ontwikkelen en om deze uit te werken tot hun eigen ontwerpen. Ze kunnen hun ontwerpen prototypen en uitwerken tot een echt product.

Periode: van augustus t/m juli
Museon

Magnetisme: aantrekken of afstoten Tip!

Magneten vind je overal om je heen. Je kunt er briefjes mee op de koelkast plakken, of ermee spelen. Magneten kunnen elkaar aantrekken of afstoten. De aarde zelf is één grote magneet. Aan het begin van de les worden de leerlingen geprikkeld met een paar demonstraties van magnetisme.

Periode: van augustus t/m juli
Ontwerpen in de Klas

Ontwerpen voor een duurzame toekomst Tip!

Wil jij met je leerlingen van de klimaatgeneratie aan de slag met het thema duurzaamheid en techniek? Laat je leerlingen dan vernieuwende oplossingen verzinnen met één van de ontwerplessen.

Periode: van augustus t/m juli
Milieueducatie Den Haag

Technieken uit de Natuur; biomimicry Tip!

Onderzoekend en ontwerpend leren over biomimicry, het nabootsen van ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen.

Periode: van augustus t/m oktober en van april t/m juli
Huygens Labs

Techniekmenu Tip!

Techniekmenu is gericht op het verrijken van W&T-onderwijs op basisscholen in (de omgeving van) Leidschendam-Voorburg. Onderzoekend & ontwerpend leren staat hierbij centraal.

Voor alle ruim 6.000 leerlingen wordt een uitdagende techniekworkshop georganiseerd (Basismenu). Daarnaast heeft Huygens Labs een groot aanbod aan extra lesmodules ontwikkeld (Plusmenu). Deze activiteiten zijn tegen een kostendekkend tarief (en soms zelfs gratis) te boeken.

Periode: van augustus t/m juli
MK Publishing

Techniek Totaal Digitaal Tip!

Techniek Totaal Digitaal is dé compleet digitale techniekmethode in de onderbouw van het VO. Er is keuze uit een groot (en continu groeiend!) aanbod van lessen, gericht op de techniek van nu en van de toekomst.
Onze praktijkgerichte methode is eenvoudig in te richten naar niveau en wens van leerling en docent.

Periode: van augustus t/m juli
Jet-Net & TechNet

Techniektrofee 2020 Tip!

De TechniekTrofee is een initiatief van Jet-Net & TechNet. Met deze wedstrijd zetten we basisscholen in de schijnwerpers die de talenten van hun leerlingen (willen) ontwikkelen met behulp van wetenschap- en techniekonderwijs.

Periode: van augustus t/m juli