Primair Onderwijs 2019-2020

Zit jij thuis met kinderen en wil jij lekker leerzaam met ze aan de slag in deze periode? Op Ontdekpakket voor in en om het huis staan allerlei activiteiten voor kinderen. Sommige zijn binnen, andere buiten. Ze zijn zo gemaakt dat je met weinig voorbereiding snel kan beginnen.

In verband met het Coronavirus worden er tot 25 mei geen lessen gegeven op de Tuin en de Stadsboerderij. Lesmaterialen worden ook pas na 25 mei weer gehaald en gebracht.

Welkom

Met gepaste trots presenteren wij het jaarprogramma 2019/2020 van Milieueducatie van de gemeente Den Haag. Dit jaar bestaan we 100 jaar. Om dat te vieren hebben we de website vernieuwd, waardoor alles frisser en overzichtelijker is geworden.

Op dit moment werkt Milieueducatie aan een leerlijn Energietransitie, ondersteund door meerdere educatieve materialen die je als leerkracht in staat stelt Energietransitie over te brengen op een manier die aansluit bij jouw doelgroep. Het pakket zal in 2020 klaar zijn en beschikbaar voor scholen. Via de nieuwsbrief en/of mailing word je op de hoogte gehouden.

In samenwerking met verschillende partners ligt er weer een mooi aanbod voor het nieuwe schooljaar. Meer informatie over onze werkwijze en opzet van het programma kan je lezen bij ‘Over ons’.

De lessen, excursies, leskisten, keuzekisten en dierenuitleen zijn gratis voor alle Haagse basisscholen. Elke Haagse basisschool kan met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord activiteiten aanvragen. Hulp nodig? Neem contact op met een consulent.

Klimaat en energie

Gastles Nieuwe Energiehelden Nieuw!

Wat zit er achter het stopcontact? En hoe kan dat duurzamer?

Periode: van augustus t/m juli
Locatie: Schoolomgeving
Klimaat en energie

Volwassen Educatie -Thema Energie- Nieuw!

Thema Energie

Periode: van augustus t/m juli
Klimaat en energie

Schoon of Snel - bordspel vervoersmiddelen - Tip!

Elke keer als je van A naar B reist, heb je een keuze. Je kunt met de fiets, tram, auto of gewoon gaan lopen. Elke keuze verschilt in bijvoorbeeld snelheid of gemak, maar ook in CO2 uitstoot.
Leerlingen leggen op het bord routes af en kiezen tussen de verschillende vervoersmiddelen. Kiezen ze dan voor de snellere auto met weinig punten of voor het langzame lopen met veel punten?

Periode: gedurende het gehele catalogusjaar 2019/2020
Groen en biodiversiteit

Technieken uit de Natuur; biomimicry Tip!

Onderzoekend en ontwerpend leren over biomimicry, het nabootsen van ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen.

Periode: van augustus t/m oktober en van april t/m juli