Primair Onderwijs 2019-2020

Welkom

Met gepaste trots presenteren wij het jaarprogramma 2019/2020 van Milieueducatie van de gemeente Den Haag. Dit jaar bestaan we 100 jaar. Om dat te vieren hebben we de website vernieuwd, waardoor alles frisser en overzichtelijker is geworden.

Op dit moment werkt Milieueducatie aan een leerlijn Energietransitie, ondersteund door meerdere educatieve materialen die je als leerkracht in staat stelt Energietransitie over te brengen op een manier die aansluit bij jouw doelgroep.
Het pakket zal in 2020 klaar zijn en beschikbaar voor scholen. Via de nieuwsbrief en/of mailing word je op de hoogte gehouden.

In samenwerking met verschillende partners ligt er weer een mooi aanbod voor het nieuwe schooljaar. Meer informatie over onze werkwijze en opzet van het programma kan je lezen bij ‘Over ons’.

De lessen, excursies, leskisten, keuzekisten en dierenuitleen zijn gratis voor alle Haagse basisscholen. Elke Haagse basisschool kan met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord activiteiten aanvragen. Hulp nodig neem contact op met de Consulent

Klimaat en energie

Groene energie - praktisch techniekonderwijs Tip!

Duurzame energie is een onderwerp dat zich heel goed leent voor technologieonderwijs. Met de leskist Groene Energie gaan leerlingen experimenteren met drie vormen van duurzame energie: zonne-energie, aardwarmte en windenergie.

Periode: van januari t/m juli
Klimaat en energie

Schoon of Snel - bordspel vervoersmiddelen - Tip!

Elke keer als je van A naar B reist, heb je een keuze. Je kunt met de fiets, tram, auto of gewoon gaan lopen. Elke keuze verschilt in bijvoorbeeld snelheid of gemak, maar ook in CO2 uitstoot.
Leerlingen leggen op het bord routes af en kiezen tussen de verschillende vervoersmiddelen. Kiezen ze dan voor de snellere auto met weinig punten of voor het langzame lopen met veel punten?

Periode: gedurende het gehele catalogusjaar 2019/2020