Groene schoolpleinen

Groene schoolpleinen

Een groen schoolplein met meer variatie in speelmogelijkheden zorgt ervoor dat kinderen aardiger voor elkaar zijn en minder ruzie met elkaar maken. Een groen schoolplein heeft een positief effect op het bewegen, het concentratievermogen en de creativiteit. Misschien vermoedde u dat al, maar nu is het voor het eerst wetenschappelijk bewezen!
Bent u één van de gelukkige met een groen schoolplein?
Dan bent u waarschijnlijk het afgelopen jaar benaderd om deel te nemen aan een driedelig workshop programma van Fonds 1818

Workshop programma

Intake: samen brengen we in kaart waar de knelpunten liggen bij het hebben van een groenschoolplein. Daarna wordt op maat voor uw school een workshop programma samengesteld.

Voorbeeld:
workshop 1
Een natuur- en beleefkalender maken, om uw leuke groene schoolplein het jaar rond ook zo te houden. Wat is het onderhoud? Wat kunnen we zelf met ouders , kinderen en collega’s doen en wat moeten we uitbesteden aan derden. Hoe kunnen we onze groeneschoolplein wensen uitvoeren. Met of zonder extra financiën?

workshop 2
Veel scholen hebben bij de intake aangegeven belangstelling te hebben voor hulp en inspiratie voor educatie op een groenschoolplein. Op deze manier wordt uw groene schoolplein een extra leslokaal waar u, ook voor de ontspanning, verantwoord bezig kunt gaan. Gebruik wordt gemaakt van de website Ons groene schoolplein Hierop kunt u kleine (educatieve groene) aciviteiten vinden.

workshop 3
Terug komen op de natuur en beleefkalender, werkt het? Wat zijn we tot nu toe tegengekomen? Is de buurt d.m.v. participatie bij het groene schoolplein te betrekken? Op verzoek nog meer educatie inspiratie. Kan de school nu verder zelf weer aan de slag?

De workshops zijn al weer gestart. U wordt benaderd maar wilt u ook graag mee doen? Neem contact op met o.v.v. Groene Schoolpleinen

Inspiratie opdoen?

Kijk op: Ons groene schoolplein
Meer informatie: o.v.v. Groene Schoolpleinen

Veel plezier met de mogelijkheden van uw groene schoolplein!