0 tot 4 jarigen

Smakelijke moestuinen

De afgelopen jaren hebben verschillende kinderopvanglocaties een Smakelijke moestuin opgestart. De Smakelijke moestuin peuterproef in Den Haag is een samenwerkingsverband tussen Gemeente Den Haag, afdeling milieueducatie, GGD, Buurtlab en JLE (Jongleren eten).
De Smakelijke Moestuinen heeft als doel kinderen, ouders, pedagogisch medewerkers op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bewust te maken van de waarde van groenten en het belang van een gezond voedingspatroon bij kinderen jonger dan 4 jaar.
De afgelopen jaren hebben er al rond de 85 kinderopvanglokaties in Den Haag een Smakelijke moestuin opgestart.

Informatie over de Smakelijke moestuin kunt u vinden op https://www.smakelijkemoestuinen.nl of stuur een mail naar en vermeld hierbij interesse smakelijke moestuin.

Peuterkist

Op de 10 stadsboerderijen van Gemeente Den Haag kunnen kinderdagverblijven, voorscholen en peuterspeelzalen gebruik maken van een peuterkist op de boerderij.
Tijdens het bezoekje aan de boerderij maken de kinderen kennis met de kip of koe met behulp van de kist. In deze kist zitten laatjes met allerlei opdrachten: Wat voor geluid maak ik? Wat heb ik op mijn vel? Zing een liedje over mij?
Mocht u geïnteresseerd zijn om een bezoek te komen brengen aan de boerderij met een groep peuters en u wilt hierbij graag de peuterkipkist gebruiken dan kunt u contact opnemen met een stadsboerderij bij u in de buurt

Groen Buitenspelen 2-4 jaar

Milieueducatie heeft te leen; kaartjes met kleine opdrachtjes over de natuur in de eigen omgeving. Op ieder kaartje staat een opdrachtje. De meeste spullen om de opdrachtjes uit te voeren zijn buiten aanwezig. De thema’s zijn o.a. bomen/struiken, stenen, planten, spelletjes.
Hieronder kunt u kaartjes buitenspelen downloaden.
kaartjesbuitenspeeldag.pdf

Meer informatie: o.v.v. Groen Buitenspelen