0 tot 4 jarigen

Smakelijke moestuinen

De afgelopen 4 jaar hebben 40 verschillende kinderopvanglocaties meegedaan aan het project Smakelijke moestuinen peuterproef. Dit was een samenwerkingsverband tussen Gemeente Den Haag, afdeling milieueducatie, GGD, Nutricia en Buurtlab. Op het moment zijn de kinderopvanglocaties zelfstandig bezig en hebben ze nog de mogelijkheid om zaden via Milieueducatie te krijgen.

In het kader van Jong leren eten starten we in 2018 met 10 nieuwe locaties. Ook in 2019 zullen we met nog 10 locaties de Smakelijke moestuin opstarten. Belangstelling? Inschrijven via o.v.v.Smakelijke moestuin.

Peuterkist

Op de 10 stadsboerderijen van Gemeente Den Haag kunnen kinderdagverblijven, voorscholen en peuterspeelzalen gebruik maken van een peuterkist op de boerderij.
Tijdens het bezoekje aan de boerderij maken de kinderen kennis met de kip of koe met behulp van de kist. In deze kist zitten laatjes met allerlei opdrachten: Wat voor geluid maak ik? Wat heb ik op mijn vel? Zing een liedje over mij? Kisten over andere dieren, schaap, geit, zijn in ontwikkeling.
Mocht u geïnteresseerd zijn om een bezoek te komen brengen aan de boerderij met een groep peuters en u wilt hierbij graag de peuterkipkist gebruiken dan kunt u contact opnemen met een stadsboerderij bij u in de buurt

Groen Buitenspelen 2-4 jaar

Milieueducatie heeft te leen; kaartjes met kleine opdrachtjes over de natuur in de eigen omgeving. Op ieder kaartje staat een opdrachtje. De meeste spullen om de opdrachtjes uit te voeren zijn buiten aanwezig. De thema’s zijn o.a. bomen/struiken, stenen, planten, spelletjes.
Hieronder kunt u kaartjes buitenspelen downloaden.
kaartjesbuitenspeeldag.pdf

Meer informatie: o.v.v. Groen Buitenspelen