Kinderopvang

Kinderopvang

Aanbod 0 - 4 jarigen

Bent u een pedagogisch medewerker van een dagopvang, peuterspeelzaal of voorschool en werkt u met kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar klik dan hier

Aanbod 4 - 12 jarigen, buitenschoolse opvang

Leskisten en lesmaterialen

Via dit jaarprogramma voor scholen kunt u zien wat voor lesmaterialen en leskisten wij hebben voor 4-12 jarigen. In deze leskisten zit een handleiding en materialen hoe de les uit te voeren.
Onze thema’s zijn divers zoals kleine diertjes zoeken, slootjeskist, afval, papier maken, bomenkoffer, natuurlijk energie en nog veel meer. U kunt de leskist gratis lenen, maar u moet hem wel zelf ophalen. Mocht u kikkerdril willen bestellen of meedoen aan bijvoorbeeld de Warme Truiendag dat kan ook, maar neem dan even contact op met .

Stadsboerderijen

Voor de stadsboerderij kunt u contact opnemen met de beheerder van de boerderij bij u in de buurt.

Het veldwerkcentrum en de Ontdektuin

Het veldwerkcentrum in het Zuiderpark is op het terrein bij de stadsboerderij gelegen. Er is een mogelijkheid om rond het veldwerkcentrum activiteiten te organiseren. Voor het gebruiken van het veldwerkcentrum worden kosten in rekening gebracht; vanaf € 50 per dagdeel incl. koffie en thee.

Op 8 oktober 2014 is de Ontdektuin naast het veldwerkcentrum geopend; er worden regelmatig activiteiten georganiseerd door NME, maar ook door anderen. Men kan denken aan zintuigenopdrachten, zoals ruiken, proeven, voelen, maar ook vissen in de sloot, kleine dieren zoeken en nog veel meer ..

De Heimanshof

  • De Heimanshof is een heempark met bijzondere bomen en planten. Er is een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen of om er zelf een speurtocht uit te zetten.

Workshops/Trainingen

Training Kind en Natuur is voor pedagogische medewerkers (pm-ers) van de kinderopvang 0-12 jaar.
Er wordt aandacht besteed aan natuurbeleving binnen de kinderopvang thema's zijn:
Hoe reageer je als pm-er?Wat is het belang van natuurbeleving voor de kinderen en dit koppelen aan pedagogische doelen. Dilemma's op het gebied van natuurbeleving binnen de kinderopvang. Natuuractiviteiten die je met de kinderen kunt doen.
Voor het verzorgen van deze workshops/trainingen vragen wij een onkostenvergoeding.

Interesse of wilt u informatie? Neem contact op met o.v.v. Kinderopvang